Statistik Tenaga Kerja Macau Mendedahkan Lebih Sedikit Pekerja Industri Perjudian pada S2
Toto

Statistik Tenaga Kerja Macau Mendedahkan Lebih Sedikit Pekerja Industri Perjudian pada S2

Perkhidmatan Perangkaan dan Banci Macau telah menyatakan bahawa kuasa perjudian di Macau kekal tidak berubah walaupun terdapat penurunan dalam hk hari ini bilangan orang yang bekerja dalam sektor itu. Pekerja sepenuh masa dalam industri perjudian pada suku kedua tahun itu turun 2,176 kepada 53,592. Peniaga berjumlah 24,093 turun 550 tahun ke tahun, DSEC melaporkan.

Tenaga Kerja Macau Kekal Stagn pada S2 2022
Gaji purata dalam industri, bagaimanapun, turut terjejas dengan purata wang yang diperoleh dalam industri kini turun 1.8% atau MOP$23,270 ($2,879). Nombor gaji adalah berkaitan dengan bulan Jun dan tidak termasuk bonus. Gaji pekerja ekspatriat masih lebih rendah pada MOP$21,510 ($2,661).

Menariknya, industri perjudian hampir penuh ditempah dengan suku kedua hanya mempunyai 19 kekosongan berbanding 37 tahun sebelumnya. Kesemua Result Sidney kekosongan itu memerlukan sama ada pengalaman bekerja terdahulu atau pendidikan senior, berserta pengetahuan mandatori bahasa Mandarin. Hampir semua pekerjaan memerlukan pengetahuan bahasa Inggeris juga. DSEC menjelaskan bahawa kekosongan jawatan yang lebih sedikit mencerminkan kelembapan yang disebabkan oleh wabak itu.

Sektor pekerjaan di Macau menerima kesan dalam perubahan besar yang digubal oleh Wilayah Pentadbiran Khas, yang membawa kepada penutupan berpuluh-puluh pengendali junket, dan memberhentikan berpotensi beribu-ribu pekerja yang telah menjana pendapatan bersih di tempat kerja.

Industri perjudian perlahan-lahan menuju pemulihan, dengan Macau bereksperimen dengan membenarkan pelanggan luar negara kembali tetapi di bawah mandat ujian dan kuarantin yang agak ketat. Dalam pada itu, negara-negara lain di rantau ini, termasuk Kemboja, telah bergelut untuk kembali Data SGP Hari Ini beroperasi seperti biasa dalam industri perjudian mereka, sebahagiannya disebabkan oleh kekurangan pekerja yang berkelayakan yang tidak pulang kerana layanan buruk ketika wabak itu mula-mula bermula, dan syarikat perjudian memberhentikan mereka secara beramai-ramai tanpa sebarang bayaran ganti rugi